Скок на цените в бургаските училищни столове с до 30% с въвеждането на e-stol

Скок на цените в бургаските училищни столове с до 30% с въвеждането на e-stol - E-Burgas.com

Най-проста равносметка показва, че с въвеждането на системата e-stol увеличението на храната за учениците варира от 10% до 30% в зависимост от менюто или с над 3 лв. на седмица, колкото е в едно досегашно дневно меню. Това твърди общинският съветник Кирил Петков в докладна записка.

Той припомня, че откакто било пилотно въведена услугата e-stol  няколко бургаски училища, която дава възможност за поръчка на обяд на учениците по електронен път.

„Силно негативно впечатление обаче правят увеличените цени за дневни менюта след въвеждането на горепосочената система. До сега дневно за един обяд беше фиксирана на цена от 3.20 лв., докато в момента поръчваните менюта варират от 3.5 лв. до 4.10 лв. без да има видима промяна във вида и количеството на продаваната храна”, твърди Петков.

Поради тази причина той пита общинската администрация и кмета Димитър Николов какво налага това драстично увеличение на цената на храната на учениците, колко деца засяга това увеличение и кои са наемателите на училищните столове в община Бургас?

Коментари

Още от последните новини