Синята зона в Бургас скоро може да стигне до хотел "Космос"

Синята зона в Бургас скоро може да стигне до хотел

Живущите в четирите блока между "Демокрация" и "Стефан Стамболов" не могат да намерят места за паркиране заради ефекта на доминото

Обособяване на зона за целогодишно платено паркиране искат живущите в жилищни блокове бул."Стефан Стамболов"№71, бул."Демокрация" бл. №168, 166 и 164. Ако предложението им бъде прието, то зоната за платено паркиране в Бургас ще достигне хотел "Космос" и на практика вече ще гранични с крайните комплекси на града. 

Това са поредните бургазлии, които изпращат подписка до община Бургас с молба паркинга пред техните жилища да бъде включен в Синята зона. Причината е добре познатият вече ефект на доминото, поради който безплатните паркинги, които граничат с платени такива, остават без места за паркиране. 

Въпросните четири блока се намират в триъгълника, образуван между двата централни булеварда на Бургас - "Стефан Стамболов" и "Демокрация". Между трите успоредни блока 168, 166 и 164 има само зелени площи и алеи, а малкото места за паркиране са на двете улици, както и около блок 71, където битката в търсене на места е най-голяма. 

"След като по бул. „Демокрация“ бяха изградени велоалеи и „бързи линии“, площите, годни за физическото паркиране на МПС са силно ограничени. След въвеждането на зони за платено паркиране в ж.к. „Братя Миладинови“, а сега и в целия ж.к. „Лазур“ всички втори, трети, служебни, на наематели и гости МПС търсят места за паркиране в единствената свободна зона в района - гореописаната. Това подбужда вражда за паркоместа. 

В делничните дни кошмарът „безплатно“ паркиране започва още в ранни зори с ученици, учители, студенти и работещи в целия район. Не на последно място е и грижата за природата и околната среда. Ограничавайки тези паркиращи те биха се възползвали от удобния градски транспорт" пише в писмото до Общински съвет - Бургас.

Към него е прибавен списък с желаещи обособяването на зона за целогодишно платено паркиране в този район. Подписали са се 68 души. 

Коментари

Още от последните новини