Синдиците на КТБ публикуваха списък с длъжниците

Синдиците на КТБ публикуваха списък с длъжниците - E-Burgas.com
Снимка: Vesti.bg

Синдикът на "Корпоративна търговска банка" АД (КТБ) изготви списък на физическите и юридическите лица и размера на техните кредити, по които има просрочени задължения. 

В съобщение от банката се посочва, че срещу длъжниците, които са получили значителни суми от банката и отказват да ги възстановят, синдикът е предприел всички допустими от закона действия с цел възстановяване отпуснатите от банката кредити.

Въпреки това някои от длъжниците на банката в несъстоятелност не само че не погасяват доброволно задълженията си, но и продължават да прехвърлят активи към трети страни, пише news.bg. Също така те създават фиктивни задължения към трети лица, които затрудняват действията на банката по принудителното събиране на дължимите кредити и попълването на масата на несъстоятелността.

В анализа си синдиците отбелязват, че от Търговския регистър по партидите на някои от длъжниците е видно, че се заявяват за вписване промени в собствеността на дружествата, промени на управителните им органи, както и се учредяват нови обезпечения върху активи на длъжниците в полза на трети лица.

Справки в Имотния регистър пък показвали разпореждания и/или обременяване с вещни тежести на активи на длъжниците.

Синдиците посочват, че анализът показва движение на някои съществени активи, на длъжници на КТБ АД, както и конкретните действия на длъжници на банката по отношение на такива активи, насочени основно срещу действията на КТБ АД за принудително изпълнение върху активите и за попълване на масата на несъстоятелността, както и крайния контрол (собственост) върху дружествата длъжници.

В анализа са включени дружества, настоящи или бивши собственици на съществени активи. Такива са недвижими имоти и/или дялови участия в предприятия, имащи значение за попълване на масата на несъстоятелността, уточняват от банката.

Коментари

Още от последните новини