Симулират пожар в мол "Галерия", пожарни ще окупират града

Симулират пожар в мол
Учението се прави след пожарите в моловете в Кемерово и Москва, където загинаха и бяха ранени десетки /снимка: AP

Симулация на пожар и евакуация ще се проведе утре в 08.45 ч. в Mall „Галерия“ в к-с „Славейков", съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. Учението се прави във връзка с пожарите в двата руски мола – в Кемерово и Москва, при които загинаха и бяха ранени десетки хора. То ще бъде ръководено лично от директора на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

Учението ще представлява пожар в заведение, разположено в атриума на Mall „Галерия“, евакуация на хора и гасене на огнените пламъци. Предвидено е да се включат три структури на Регионална Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението/ Първа и Втора Районни противопожарни служби - Бургас и служители от сектор „Специализирани оперативни дейности“/ с четири автомобила. 

Пожаро-тактическо учение ще се проведе със съдействието на управата на Mall „Галерия“ и Община Бургас, като ще покрие територията и на централната градска част и прилежащите към търговския обект зони от к-с „Славейков“, тъй като след подаването на сигнала за инцидента, противопожарните автомобили ще се придвижват в реално време по различни маршрути с цел определяне на бързината и най-оптималния от тях.

Гражданите и гостите на Бургас не бива да се безпокоят от сирените, които най-вероятно ще чуят утре сутрин по улиците на града. 

Коментари