Симпозиум за биоразнообразието ще се проведе в Приморско

Симпозиум за биоразнообразието ще се проведе в Приморско - E-Burgas.com
Снимка Татяна БАЙКУШЕВА

Първият европейски симпозиум: „Проучване, опазване и управление на биоразнообразието на Европейските морски крайбрежия (RCMBES)“, ще се проведе от 8 до 12 май тази година в Приморско, съобщават от Изследователския център ЕКОПАН. Основна цел е инициирането на международна интердисциплинарна изследователска общност за опазване на крайбрежното биоразнообразие, в духа на програмата на ЕС за Черно море.По време на симпозиума ще бъдат обсъдени и оценени консервационното значение и състоянието на различни биотични групи. Ще бъдат очертани мерки за по-ефективна работа в тази област. Ще бъдат представени добри практики за опазване на крайбрежното биоразнообразие в сътрудничество с учени, общини и частния сектор. Ще бъдат очертани мерки за по-ефективна работа в тази област.

Симпозиумът се организира от ОПИМОС и ЕКОПАН в сътрудничество с Българската академия на науките, Софийския университет „Св. Климент Охридски” и „Приморско клуб”.

Срещата в Приморско поставя началото на богат конгресен и конферентен календар по българското Черноморие през сезон 2017.

 
Коментари

Още от последните новини