Симеон, който кри 21 бежанци от Шри Ланка: Искам споразумение, съжалявам

Симеон, който кри 21 бежанци от Шри Ланка: Искам споразумение, съжалявам - E-Burgas.com

28-годишният Симеон Фиданов, който бе заловен за каналджийство, днес обжалва арест пред Районния съд в Бургас. Младият мъж поиска от съда мярката му за неотклонение да бъде изменена в домашен арест и заяви готовност да сключи споразумение с прокуратурата.

"Съжалявам много за деянието, което извърших. Искам да сключа споразумение с прокуратурата и всичко да приключи", каза в обвиняемият Фиданов.

Представителят на прокуратурата обаче настоя на обвиняемия да бъде наложена най-строгата мярка за неотклонение - постоянен арест. Прокурор Христо Колев мотивира искането си с това, че ако мярката на Фиданов бъде изменена в по-лека, той би могъл да се укрие или извърши ново престъпление. Колев допълни още, че по делото има достатъчно събрани доказателства , от които може да се аправи обосновано предположение за авторство на извършеното престъпление.

28-годишният мъж бе заловен след като криминалисти се натъкнаха на 21 нелегални мигранти в сградата на бившето ТКЗС в бургаския квартал Долно Езерово. Бежанците били в селскостопанската постройка, собственост на 48 годишен бургазлия, който отдал помещението на Фиданов под наем. Според прокуратурата се касае за транзитен пункт, от който пребиваващите се транспортират в посока София.

В съдебната зала днес Фиданов не отрече съпричастността си към престъпната дейност, но настоя за по-лека мярка. В крайна сметка обаче районните магистрати уважиха искането на Фиданов за домашен арест. Определението на съда може да бъде обжалвано в законовия срок.

Коментари

Още от последните новини