Сигнал за бомба изпразни бургаско школо

Сигнал за бомба изпразни бургаско школо - E-Burgas.com

300 деца от ОУ „Климент Охридски" в Бургас бяха изведени от класните стаи след сигнал за заложено взривно устройство. В 10.15 часа днес полиция е пристигнала в учебното заведение, а униформените обявили, че е получено обаждане за бомба, информира Дарик. Децата от 1 до 5 клас - от първата смяна, са били изведени незабавно на двора, а училището е затворено. Полицаи извършват проверка. 
По първоначални данни за бомбата най-вероятно са се обадили деца. В момента, според новия закон, вървят тестове за входните нива на учениците и е възможно това да е основният мотив на телефонните терористи. Това каза пред „Дарик" пом.-директорът на училището Райна Дюлгерова. Ръководството на ОУ „Климент Охридски" благодари на властите за бързата и адекватна реакция. И призова да бъде преустановен телефонния тормоз, тъй като това не само пречи на учебния процес, но създава и напрежение сред първокласниците. 
В момента ОУ „Климент Охридски" е затворено. Децата са освободени от занятия. Учебният процес ще продължи утре от 10.00 часа.

Коментари

Още от последните новини