Шведът Ралф, който ритна камериерка, си отива вкъщи

Шведът Ралф, който ритна камериерка, си отива вкъщи - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас отмени определение, постановено от Районен съд – Несебър от 6 юни, за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо шведа, който ритна камериерка. Съдът е определил нова мярка за неотклонение спрямо Ралф Сундберг  и тя е „Домашен арест“.

Производството е по чл. 256, ал. 4, вр. чл. 341 от НПК, което регламентира, че по искания относно мярка за неотклонение „Задържане под стража“, първоинстанционният съд разглежда делото в открито заседание, но определението подлежи на обжалване по реда на Глава 22 от закона, се казва в прессъобщение до медиите.

Ето какво гласи още то:

Чл. 344 от НПК „Съдът, който е постановил определението, може сам да го отмени или измени в закрито заседание. В противен случай съдът изпраща на въззивната инстанция делото заедно с постъпилата частна жалба или частен протест.“

Чл. 345, ал. 1 от НПК „Въззивната инстанция разглежда частната жалба и частния протест в закрито заседание в седемдневен срок“

Възможно е въззивният състав да реши да разгледа делото и в открито съдебно заседание, с участие на страните и тогава срокът за разглеждане на делото е не повече от месец. Тази възможност се прилага по изключение, когато съдебният състав е преценил, че е необходимо да се съберат нови доказателства, да бъде назначена експертиза или на всяка цена да се изслушат присъствено страните.

Коментари

Още от последните новини