Щетите след потопа в Бургаско - 4,3 млн. лв.

Щетите след потопа в Бургаско - 4,3 млн. лв.   - E-Burgas.com

4,3 млн. лева са нужни за цялостното възстановяване на инфраструктурата в община Бургас, която пострада при наводненията. Това каза премиерът Бойко Борисов след инспекцията на разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг и обхода на Ахелой. Той допълни, че  първите 1 млн. лева, които държавата отпусна, са били само за началните неотложни почистващи действия, предава "Фокус".

"Трябва да благодарим за работата и на Червения кръст, и на фирмите, и на доста доброволци, и на армията, и на пожарната. Надали всички гардероби и дивани ще могат да се възстановят, но инфраструктурата ще се оправи изцяло“, каза още той.

Борисов уточни, че с 1,5 млн. лв. от тези средства ще се изгради и движението около бургаския кв. „Меден рудник“ с цел по този начин да се освободи тежкият трафик в квартала.

"Проблемът на кметовете е, че много трудно се оправят с парите и даренията. Правят се списъци, за да може те да отидат там, където трябва. Иначе помощта от 325 лв., които са по закон от социалните, вече са изплатени“, каза премиерът.


 

Коментари

Още от последните новини