Ще стане ли връх Шилото достъпно място за отдих?

Ще стане ли връх Шилото достъпно място за отдих?  - E-Burgas.com
снимка: desant.bg

Общинският съветник Калояна Живкова предлага местността да бъде почистена и облагородена

Предвижда ли Община Бургас да предприеме действия по почистване и облагородяване на месността около връх Шилото? С този въпрос се обръща към кмета на града Димитър Николов общинският съветник Калояна Живкова. Преди по-малко от две години по нейно натояване кръстът на върха отново бе освете, така че да може да се вижда от километри.

Този път Калояна Живкова настоява достъпът до самият връх да бъде улеснен за бургазлии и туристите. Тя припомня, че това е най-високата кота в града и е предпчитано място за спорт и отдих. Там се събират и много любители на  екстремни спортове - планинско колоездене, парапланеризъм. 

"Предвид настъпването на топлите месеци от годината би било полезно за жителите и гостите на Бургас да бъде помислено за по-удобен достъп до върха, както и за почистване и облагородяване на замърсената с отпадъци месност. Би могло да се помисли как да бъдат увлечени бургазлии да съхраняват чистотата в този район, като месността се вкючи в кампанията „Да изчистим България заедно“ пише Калояна Живкова в писмото си.


 

Коментари

Още от последните новини