Ще има ли в Бургас парк "Европа"?

Ще има ли в Бургас парк

Общински съвет одобри проекта преди повече от година, но развитие няма

Преди повече от година Общински съвет - Бургас взе решение да изгради парк на миниатюрите в парк "Езеро". Предложението бе на съветниците от групата на НФСБ, които първоначално предложиха спорния терен в комплекс "Славейков", където обаче по-късно стана ясно, че ще се строи модерен спортен комплекс. 

В крайна сметка мнозинство и опозиция стигнаха до консенсус, че идеята за парк "Европа" е добра, но по-подходящото място за нейната реализация е парк  "Езеро", тъй като той е посещаван от хиляди чуждестранни туристи всяко лято. 

Година и три месеца по-късно обаче по идеята няма никакво развитие, въпреки че администрацията по ангажимент  да създаде проект за изграждане на парк на миниатюрите и да кандидатства за европейско финансиране. Още в началото на миналия месец от групата на НФСБ са внесли питане адресирано лично към кмета Димитър Николов, в което настояват да получат информация докъде е стигнал проекта. Очаква се отговор да бъде получен на утрешната 16-та редовна сесия на Общински съвет - Бургас, тъй като питането е намерило място в дневния ред под номер 32.

"Какви са причините довели до неизпълнение на посоченото решение, кога ще бъде изпълнено, кои са служителите от общинска администрация отговорни за неизпълнението на решението и ще бъдат ли санкционирани?" питат от НФСБ. 

Идеята за парк "Европа" е взаимствана от Мадрид. Там такъв атракцион съществува съществува от 2010 година. В него има множество зони за отдих. езерца с лодки и лабиринти. Между тях са изградени точни копия на Айфеловата кула в Париж, Фонтан ди Треви в Рим, Лондон Бридж в Англия и други.

Коментари

Още от последните новини