Ще има ли разяснителна кампания в Бургас за ваксините срещу Covid-19?

Ще има ли разяснителна кампания в Бургас за ваксините срещу Covid-19? - E-Burgas.com

Предвижда ли Община Бургас разяснителна кампания относно ваксинирането с цел взимане на информирано решение от страна жителите на общината за нейното поставяне?

Този въпрос задава общинският съветник от БСП Стоян Коларов, който е входирал питане в местния парламент. 

"Както всички знаем, първите доставки на ваксини срещу СОУГО-19 се очаква да пристигнат в България в края на месец декември. Преди броени дни в Бургас беше доставен и един от хладилниците, в който ще се съхраняват ваксините срещу СОУГО-19. Медиите и социалните мрежи от месеци „преливат“ от подвеждаща информация, фалшиви новини и конспиративни теории за ваксините срещу коронавируса. Това е и причината гражданите на нашия град все още да са разделени на два полюса относно възможните страничните ефекти от използването на ваксината и нейното прилагане." пише Стоян Коларов в писмото си. 

Според социологическите проучвания в момента обществото е доста разделено по въпроса дали да се ваксинира, като голяма част от хората се притесняват с аргумента, че ваксините не са тествани достатъчно дълго време. Специалисти обаче съветват колкото е възможно повече хора да се ваксинират, за да може пандемията да бъде спряна. 

Стоян Коларов трябва да получи писмен отговор на въпроса си преди следващото заседание на Общински съвет - Бургас. 

 

Коментари

Още от последните новини