Шок пред хасковската морга: Изкарват гол покойник на пътя (СНИМКИ)

Шок пред хасковската морга: Изкарват гол покойник на пътя (СНИМКИ) - E-Burgas.com
      Морга в Хасково   Скандал пред хасковската морга предизвика голото тяло на 60-годишният покойник Георги Хорчев от село Бенковски, Кирковска община. Наложи се ръководството на болницата и старшата медицинска сестра на МБАЛ-Хасково Славея Славова да успокояват опечалените роднини. Онкоболният мъж починал в понеделник и бил откаран в моргата, а близките му дошли да го приберат с катафалка.Санитарят, който от 15 години обслужва моргата, поискал пари, за да облече някакви дрехи на мъртвеца. Близките обаче отказали да платят и пожелали сами да го облекат. Санитарят категорично отказал – външни хора нямат право да влизат в моргата. Хората се съгласили, но дали одеяло на санитаря Сашо да го хвърли върху тялото на техния роднина, когато го изкарват. Вместо това, тялото било изкарано навън съвсем голо. 

Близките на мъртвеца са в шок и не могат да се помирят с тази гавра. Смятат да искат наказание за безбожния санитар. Случилото се обаче изнерви съдебният лекар д-р Христо Еленски, който защити санитаря. Той разказа, и не за първи път, че в моргата се работи при лоши условия, че обличането на труповете е задължение на погребалните агенции, че нямат чаршафи с които да завиват голите тела.

От ръководството на болницата вече е разпоредена проверка по случая, въпреки че санитарят чистосърдечно си призна, че винаги си иска пари за подобна услуга.  БЛИЦ
Коментари

Още от последните новини