Шофьорка, убила пешеходец в Бургас, отива на съд

Шофьорка, убила пешеходец в Бургас, отива на съд - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура  внесе обвинителен акт и предаде на съд Димитрина Калоянова, информират от пресцентъра на Окръжна прокуратура-Бургас.    Калоянова ще отговаря за това,  че на 10 декември 2012 г. на ул. „Одрин“, до завод „Спартак“, нарушила правилата за движение , визирани в Закона за движение по пътищата, като след движение несъобразена скорост, допуснала ПТП с пресичащ отляво на дясно по посока на движение на автомобила пешеходец, като с деянието си по непредпазливост причинила смъртта му- престъпление по чл.343 от НК.

Катастрофата става коло 18.00 часа, подсъдимата се движила от центъра на гр.Бургас, посока ВХТИ. По същото време, от ляво на дясно на пътното платно, пред лекия автомобил, управляван от Калоянова, пострадалият със спокоен ход предприел пресичане на ул.“Одрин“. Водачът на движещия се в противоположната лента за движение спрямо тази на Калоянова, лек автомобил го възприел и спрял, за да го пропусне. Когато Калоянова, вече била на около 46 м. от мястото на удара, пострадалият  пешеходец навлязъл в дясната лента, по която се движил лекият автомобил, управляван от подсъдимата.

 През това време подсъдимата, управлявайки лекия  автомобил, продължила движението си направо, като последвал удар с пострадалото лице.

Мястото на удара по дължината на пътя е било на 1-2 метра преди пешеходната пътека.

Пострадалият бил незабавно откаран в МБАЛ – Бургас, където на 09.02.2013г. починал.

Окръжен съд –Бургас е насрочил съдебното заседание за 20.04.2016г.

        

 

Коментари

Още от последните новини