Шофьори алармират: Ромчета се хвърлят пред коли в Бургас! (видео)

Пазете се, цигани карат децата си да се хвърлят пред коли! За това предупреждава бургазлията Марио Динев във фейсбук групата "Шофьори Бургас". Марио е подкрепил думите си с кратко видео.

От кадрите се вижда как няколко деца от ромски произход, заедно с родителите си, чакат на тротоара на бул. "Димитър Димов". При наближаването на автомобила едно от децата се засилва да пресича, но в последния момент се отказва.

"Забелязах отдалеч едното цигане да подскача като спринтьор на място. С наближаването ми реши да се спуска , но дръпнах в ляво и намалих и вероятно се отказа, защото щях да успея да спра докато дойде. Ако карах в дясната лента и с по висока скорост, цигането щеше да е на място, а аз може би с белезници. Кагато се отказа да се хвърля, загледах реакцията на баща му, започна да му ръкомаха и да му се кара, може би защото се отказа... Бях чувал само истории, че правят такива неща, но ето че ми се случи и на мен." пише Марио Динев. 

Схемата с хвърлянето пред автомобили е известна отдавна, като целта е родителите после да изнудват "провинилите се" шофьори за пари. 

Коментари

Още от последните новини