Школата на „Черноморец“ започва партньорство с турски клуб

Школата на „Черноморец“ започва партньорство с турски клуб - E-Burgas.com
15-годишните таланти на "акулите" играят контрола с местен тим
[caption id="attachment_122454" align="alignnone" width="1024"]novsport.bg novsport.bg[/caption]
Юношеският отбор на Черноморец до 15 години заминава утре за Турция, където ще изиграе контролна среща с връстниците си от Кърклисеспор (Лозенград). Срещата е с начален час 13.30 часа и ще се състои на централния общински стадион в града. Първоначално срещата трябваше да се състои на 28-и ноември, но се отложи с 10 дни заради неприятен инцидент в семейството на треньора Борис Борисов.
"Акулите" ще използват контролната среща, за да оформят и партньорство с този турски клуб, което ще се изрази в организирането на още приятелски мачове. Най-вероятно след Нова година ще се състоят срещи и при старшата и младшата възраст на Черноморец.
Делегацията на Черноморец (Бургас) се води от шефа на школата Николай Кръстев, който е подготвил подаръци и суверини на турските домакини. Кметът на Лозенград, заместникът му и директорът на пресслужбата на местната община ще получат специални фланелки на Черноморец (Бургас). Местният клуб пък ще организира и прием в кметството, а самата среща ще бъде излъчена по местната телевизия.
"За нас всяко партньорство е добре дошло. Щастливи сме, че момчетата ще имат своя първи международен опит, като се надяваме в бъдеще контактите ни да се развият още повече, каза за БТА директорът на школата на акулите Николай Кръстев. Първенството на Турция при юношите до 15 години се провежда по сходен начин, както е и в България. Територията е разделена на девет региона, а Кърклисеспор заема 6-о място в Северната истанбулска зона (наречена зона Б) от 14 състава.
Срещата ще бъде и първи сериозен тест за седем нови акули. Това са момчета, които сами пожелаха да се преместят от Нефтохимик в Черноморец и вече тренират с тима. Един от тях е продукт на "синята" школа, но само след 6 месеца реши да се върне. Останалите шест момчета пък са преценили, че могат да се развият доста по-добре при "акулите".
Коментари

Още от последните новини