"Шейховете" разнообразяват тренировките с йога (СНИМКИ)

В тренировъчния график на отбора за юноши до 15 години на Нефтохимик вече са включени и занимания по йога. Инициативата за въвеждането на новата практика е на треньора на малките „шейхове“ – Георги Терзиев, а уроците са комплимент, специално за отбора, от йога инструктора Койна Петрова.

Първите си упражнения по йога отборът проведе днес. Занятието се отрази прекрасно на младите футболисти, които с интерес и много добро настроение се запознаха с древното изкуство.

Доказано е, че йога упражненията влияят благоприятно на активните спортисти. Те спомагат за по-добра координация, по-бързо възстановяване и имат превантивен ефект срещу травми. Освен на спортната форма,  йога действа балансиращо и на психическото здраве.

Това не е първата нестандартна инициатива на треньора Георги Терзиев. През изминалата състезателна година, той разнообрази занятията на отбора си с тренировки по кикбокс.

Новият сезон започва добре за Нефтохимик U15. Отборът проведе много ползотворен лагер в Трявна, където, наред с интензивните тренировки, изигра и много силни контролни мачове. Първенството за малките „шейхове“ започва на 15-ти септември, когато те ще се изправят, като гости, срещу Локомотив /Пловдив/ U15.

Галерия
Коментари

Още от последните новини