Шест нови сметища изникнали край Бургас през лятото

Шест нови сметища изникнали край Бургас през лятото - E-Burgas.com
снимка: архив

Шест нерегламентирани крайпътни сметища бяха образувани на територията на Бургас в рамките на месеците юни и юли. Това каза директорът на РИОСВ-Бургас Тонка Атанасова пред радио "Фокус". Инцидентните замърсявания са били главно по републиканската и общинска пътна мрежа.

„Бяха образувани по пътя от Бургас в посока към Южното Черноморие. За тях бяха направени предписания на Агенция „Пътна инфраструктура”, отбеляза Тонка Атанасова. Тя допълни, че всички нерегламентирани сметища са били своевременно почистени от пътноподдържащите екипи. Санкцията за образуването на такива сметища е между 2000 и 10 000 лв.

Според Тонка Атанасова проблемът е много сериозен, че трябва да се повиши гражданското отношение към замърсяването. „Гражданите трябва да са наясно, че боклуците се изхвърлят на определените за това места – много от гражданите изхвърлят в движение това, което консумират в колите си. Натъкваме се на много битови отпадъци – пластмасови и хартиени опаковки, чашки от кафе, найлонови торбички”, отбеляза Атанасова.

Коментари