Схема на строители завлича хора с десетки хиляди левове

Схема на строители завлича хора с десетки хиляди левове - E-Burgas.com

Измами с обещания за ремонти на покриви. Строители завличат хора с десетки хиляди левове. В град Игнатиево има и хора, които живеят от рекет на невинни. Действат по следния начин – пускат се обяви за ремонти на покриви, когато ги потърсят бригада отива и разваля умишлено целия покрив. Тогава започва същинския тормоз. Стига се и до сплашване, ако хората се възпротивят.

"По следите" разказва за историите на хора, които са били заплашвани и измамени с 42 000 хил. евро.
Татяна Янчева живее във варненското село Генерал Кантарджиево. През юни миналата година синът ѝ Тодор се свързва с майстори от Игнатиево, намира ги от обява залепена на кофа за смет. На място идва бригадата на Георги Жеков. Договарят се да започнат ремонт на покрива на семейната къща. 


Още на следващия ден, без да предупредят собствениците, майсторите оставят къщата без керемиди. По това време там е само Татяна, която е неподвижна и няма как да види какво се случва навън. 

„Къщата ще бъде запалена и ти ще изгориш. Ще кажем, че сме се мъчили да те теглим, обаче ти си саката и не можеш и си стара", това заявява бригадата пред Татяна Янчева, потърпевшата. "Ако не вземат допълнително пари”, разказва тя.

Георги Жеков, Димитър Димитров и Димитър Георгиев са от град Игнатиево, област Варна. Според полицията Жеков и Димитров изкарват хиляди левове от изнудване, прикрито от ремонти на покриви. Стандарта им на живот личи от палатите, в които живеят и луксозните коли, които карат. Параван за незаконните схеми са строителни фирми., регистрирани на тяхно име, уточняват от МВР.

Сигнал е подаден в прокуратурата и в момента се водят дела. „Има образувано досъдебно производство, по което са проведени редица оперативни издирвателно-процесуални действия”, заяви Живко Костадинов, началник на отдел „Криминална полиция” – Варна.

Коментари