Шефът на пожарната в Приморско с необичайно хоби - редене на пъзели

Шефът на пожарната в Приморско с необичайно хоби - редене на пъзели  - E-Burgas.com

Огнеборец номер 1 на Приморско е облепил сградата на пожарната в морския курорт с пъзели, които сам е наредил. Младен Илиев участва и в състезания за скоростно редене на малките парченца. Първия пъзел Младен Илиев нарежда преди 20 години като студент в академията на МВР, разказват от bTV в свой репортаж. 

„Беше от хиляда части, светещ, със седем цвята. Три дни го редихме заедно с колегата, който ми беше съквартирант. Интересното беше, че струваше много пари и се редеше изключително трудно”, спомня си началникът на пожарната в Приморско.

Тогава още не знае, че и при сглобяването на пъзели си има тънкости. Сега не може да му се опре и най-трудният.

В колекцията му, наредена по стените на пожарната като в галерия, централно място е отредено на пъзелите с картини на американския художник Томас Кинкейд. Сглобени и чакащи ред да бъдат закачени са и впечатляващи панорамни фотографии. Най-голямата му гордост е огромното пано от 24 000 парченца.

„С колегите, които бяха на смяна, го вдигахме да го качваме горе, но иначе аз съм го сглобявал сам за около 77 дни”,  казва Младен Илиев.

И ако мислите, че няма връзка между реденето на пъзели и гасенето на пожари, готов е да ви опровергае – и двете се вършат докрай. „Пожарът се гаси нацяло, т.е. половинчати работи няма. Пъзелът се нарежда докрай, докато можеш, иначе остава просто разхвърляна маса”, категоричен е той.

„В реална обстановка пожарникарят трябва да е адекватен, тъй като времето е от ключово значение. Така че бързата реакция и при реденето на пъзели е от ключово значение”, смята Младен Илиев.

Ясна е и следващата му цел – да сглоби пано от 40 000 парченца, което да украси детската градина в Приморско.

Коментари

Още от последните новини