Шампионите на Спортното Мариела и Панайот: Не сме по дискотеките, животът ни минава в залата

Шампионите на Спортното Мариела и Панайот: Не сме по дискотеките, животът ни минава в залата - E-Burgas.com

Двамата мечтаят акробатиката да стане олимпийски спорт и да покорят и най-големия връх

Младежките олимпийски шампиони по акробатика Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които вчера бяха официално наградени и отличени, заедно с техния треньор Гергана Денева, като спортисти номер едно на СУ „Юрий Гагарин“, имаха едва няколко часа да се насладят на почивка и лични моменти.

16-годишната айтозлийка Мариела и партньорът и в залата – 18-годишният Панайот от Бургас, които сложиха в краката си аржентинската столица Буенос Айрес, вече са започнали подготовка за европейското първенство в Израел, което е чак през октомври и са амбицирани да покоряват нови върхове сред още по-силна конкуренция. Двамата нямат почти никакъв личен живот заради спорта, който практикуват и постоянно са или по лагери или в спортните зали, където тренират.

Споделят, че не им остава време за дискотеки, нито ги предпочитат, както повечето тийнейджъри на тяхната възраст. Лишенията са им в повече, но не съжаляват. „Когато не сме на лагер, режимът ни е сутрин – училище и тренировка и следобед пак – училище и тренировка. А когато сме на лагер тренировките са по три на ден. Телевизия не гледам, когато имам свободно време съм навън с приятелите, не скучаем“, сподели Панайот.

„По време на съчетанията мислим единствено да бъдем спокойни, не сме религиозни и двамата, разчитаме единствено на нас самите и опита от безкрайните ни изиграни съчетания“, казва Мариела.

Съчетанието, с което станаха олимпийски шампиони е измислено от Силвия Митева и е тренирано от шампионите около 2 години. Любопитен момент, е че конкурентните им двойки от игрите в Буенос Айрес са заедно от поне 4 години, а Мариела и Панайот са от едва две години партньори.

„В началото, когато се събрахме имахме доста спорове и се карахме, но вече се изградихме като двойка и почти не се караме“, разкриха още двамата.

Панайот си пожелава следващата година спортът му да влезе най-сетне в голямото семейство на олимпийските спортове и да участват с Мариела на игрите в Токио през 2020, а тя – още много успехи като сегашните, защото е твърдо решена да се отдаде на акробатиката.

Коментари

Още от последните новини