Шампионът Петър Дочев: Най-трудно бе да се състави отборът, който извоюва титлата

Шампионът Петър Дочев: Най-трудно бе да се състави отборът, който извоюва титлата - E-Burgas.com

Треньорът на шампиона Нефтохимик Петър Дочев, който вчера заедно с играчите вдигнаха купата в препълнената зала „Младост“, разкри как се печели титла. В ефира на Диема Спорт, след мача Дочев сподели, че е щастлив от случилото се, както за себе си така и за момчетата.

„Най-голямото достойнство и най-голямата гордост, е когато постигнеш нещо да го затвърдиш. Радостен съм, че досега взимаме всички финали, на които сме участвали, визирам Суперкупата в началото на сезона. Сезонът беше изпъстрен с различни емоции, но най-хубавото е, че всичко свършва така. Винаги съм вярвал в отбора и в момчетата, не беше приятна първата фаза на шампионата, когато натрупахме 4 загуби, затова вярата е хубаво нещо. Тя ни донесе и прекрасния завършек на годината. Решаващи се оказаха опитът и съумяването да се измъкнем от тежки ситуации и това, че всички дадоха всичко от себе си“, коментира наставникът на Нафтата.

Той сподели и кое е било най-трудно за постигането на целта. „Що се касае до каузата не беше трудно, защото това са родени победители и силни характери. По-трудно беше да обединим усилия и заедно да стигнем дотук по една проста причина – имаш отбор, след това имаш попълнения, които са класни и им свалям шапка за това, което направиха, но най-трудно бе да се състави отбора, който извоюва титлата“, призна Дочев.

За предстоящите мачове за Купата сигурното ново попълнение е Николай Учиков, но се преговаря и за посрещач, тъй като младият талант Георги Петров заминава на европейско в Унгария с младежкия национален отбор в края на месеца.

Коментари

Още от последните новини