Ремонт за 2,2 млн. лв. ще спести на сградата на община Бургас милиони киловати енергия

Ремонт за 2,2 млн. лв. ще спести на сградата на община Бургас милиони киловати енергия  - E-Burgas.com

Тъй като сградата е паметник на културата, на нея ще бъде поставена вътрешна, а не външна топлоизолация

Община Бургас е обявила обществена поръчка на стойност 2 222 644. с ДДС за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда, в която се помещава. Целта е да се повищи класът не енергопотребление от „D“ на „B“ категория. Обществената поръчка се финансира по оперативна програма „Региони в растеж” и средства на ибщина Бургас

Тъй като сградата е паметник на културата, на нея ще бъде поставена вътрешна, а не външна топлоизолация. Ремонтите включват още подмяна на всички дограми на въшните прозорци на сградата. Ще бъдат демонтирани всички  индивидуални климатици и на тяхно място ще бъде инсталиранна нов термопомпен агрегат. Сградата ще се отоплява и с нова котелна инсталация. Осветлението ще бъде подменено с енергоспестяващи LED крушки и пури. 

Очаква се след въведените мерки да бъдат спестени по 1 152 695 kWh/год. първична енергия, което се равнява на 62,7 %. Екологичният еквивалент от комплексното внедряване на всички енергоспестяващи мерки е 297,38 т/г. спестени емисии на CO2. Ще бъде подобрен и комфорта на работещите и посещаващите обществената сграда.

Срокът за изпълнение на строителството ще бъде между 180 и 210 работни дни. 

 

Коментари

Още от последните новини