Серийни токови удари тормозят жителите на Сарафово

Серийни токови удари тормозят жителите на Сарафово  - E-Burgas.com

Жители на бургаския квартал „Сарафово” се оплакват, че от няколко седмици имат проблем с електрозахранването. Всяка вечер след 22:00 часа имали серия от токови удари, от които техниката в домовете им започнала да изгаря или да прави проблеми.

В квартала започват подписка до електроразпределителното дружество EVN, предава Нова тв.

„За токовите удари разбирам сутринта. Радвам се, че нямам проблеми с изгорели уреди, но това може да се случи във всеки момент. От 25 години живея в квартала, токът винаги е бил проблем. Само да има лошо време и очакваме проблеми”, казва Стоянка Томова, жител на квартал „Сарафово”.

„Хладилникът ни изгоря. В последно време токовите удари зачестиха. През годините това винаги се е случвало, но ударите са толкова често от около месец”, казва Нина, също жител на квартала.

„Това, което ми обясниха то дружеството е, че проблемът се дължи на птици, които причиняват аварии в целия квартал. Доколкото разбрах, има още два квартала на Бургас с такъв проблем – квартал „Мина Черно море” и квартал „Рудник”. Там също има такива проблеми. Има проблеми и в град Поморие”, заяви представителят от общината Неделин Недялков.

„Според мен птиците не са обективна причина. Именно затова стартирахме подписката с иск към EVN прекъсването на тока да престане, защото това се случва от дълги години. Ако няма промяна, ще заведем частни дела към EVN”, коментира Боян Малашев, който е инициирал подписката до EVN.

„Направихме детайлен анализ на ситуацията. Според него в последните няколко седмици по мрежа средно напрежение е регистрирано едно изключване в част от квартала. В допълнение по мрежа високо напрежение в последните няколко дни са регистрирани няколко кратковременни смущения, предимно във вечерните часове”, заяви Крум Косев от EVN.

„Съзнаваме неудобството, което тези изключвания предизвикват в клиентите. Вече сме предприели възможните технически мерки, за да минимизираме прекъсванията”, каза още той.

Коментари

Още от последните новини