Семинар събра световно известни майстори на всички японски бойни изкуства в Бургас

Семинар събра световно известни майстори на всички японски бойни изкуства в Бургас - E-Burgas.com

Семинар по традиционното джу-джицу, организиран от бургаският клуб „Хикари“ и джи джицу федерацията в България събра на едно място световно известни майстори на всички видове японски бойни изкуства, като това нещо се случва за първи път в Бургас.

Семинарът се проведе миналата седмица в новата спортна зала на Математическата гимназия, където клубът провежда редовните си занимания и премина под наслов „Един за всички, всички за един – семинарът на приятелството“.

„Винаги сме го правили със световно известни майстори, но този път решихме да направим нещо различно като съберем на едно място всички тях, които представляват всички видове японски бойни изкуства. Всеки един показа уменията и силата си и се получи нещо наистина много хубаво, което се случва за първи път в Бургас“, сподели сенсей Вели Аслан, който е и основател на бургаския клуб.

Той се надява това да се превърне в традиция в България, тъй като в Бургас има много силни бойни изкуства, които се практикуват от много стойностни хора. Неговата идея и всички те да бъдат обединени под един покрив и да работят заедно.

Коментари

Още от последните новини