Селски кмет кара без книжка, отнета му заради алкохол

Селски кмет кара без книжка, отнета му заради алкохол - E-Burgas.com
atanas gurkovСелски кмет, който кара пиян и причинява смърт на пътя, шофира без книжка месеци наред безнаказано. Това сигнализираха хора от село Ковачите край Сливен. Екип на Нова телевизия го засне със скрита камера. Кметът с криминално минало - Атанас Гурков, е обект на прокуратурата, за това, че причинил катастрофа със смърт с установени 2,6 процента алкохол в организма. Близките на загиналия участник в ПТП-то се притесняват, кметът да не остане безнаказан.
Тежката катастрофа е станала край Сливен през декември. 53-годишният загинал е изхвърлен от колата му при удар в насрещното платно, след като бил блъснат от добре почерпения кмет на село Ковачите. От тогава насам кметът Атанас Гурков е с отнета книжка, както повелява законът в подобни случаи. Близките на загиналия обаче разбират че кметът шофира всеки ден и явно не изпитва чувство за вина.
Скритата камера на „Разследване” успя да заснеме многократно за няколко дни как кметът Гурков кара двата си автомобила необезпокоявано между Сливен и село Ковачите.
Коментари

Още от последните новини