Села остават без транспорт заради лоши пътища

Села остават без транспорт заради лоши пътища - E-Burgas.com

Регионален превозвач е на път да се откаже да обслужва междуселски участък, заради лош път.  Десетки години се купуват винетки, плащат се данъци, а има пътища, които приличат на лунен пейзаж, коментира пред Радио "Бургас"  Румен Христов, управител на една от фирмите, обслужващи региона. Заради лошата настилка от там търпят и сериозни загуби, покрай ремонтите на колите.  

"Проблемните участъци основно са на територията на община Средец - онази прословута отсечка от Русокастро през Суходол и Орлинци, там.където за съжаление няма и останки път. тази година по наша информация единственото, което е направено е леко почистване. Страничните участници са за високопроходима техника и най-вероятно за пореден път ще обърнем внимание на отговорните институции, областна управа и съответните общини - възложители, че ще се наложи да преустановим този път ", допълва Христов.

От община Средец търсят възможност за компенсиране на загубите по ремонтите на колите на превозвача, посочи още Румен Христов. По думите му общините Средец, Камено и Малко Търново са с най-разбитите пътища в областта.

Коментари

Още от последните новини