Сдружение „Онкоболни и приятели“ организира детски конкурс за световния ден на здравето

Сдружение „Онкоболни и приятели“ организира детски конкурс за световния ден на здравето  - E-Burgas.com

Сдружението „Онкоболни и приятели“ отново дава шанс за проява на детския талант. Организацията обяви конкурс за детско творчество „Здравето е най-голямото богатство“ във връзка с предстоящия световен ден на здравето – 7 април. Конкурсът е посветен на здравето и здравословния начин на живот.

Той е част от съвместния проект за превенция на детското здраве на сдружението и  фондация „Промяната“, реализирал се съвместно с „Нова Броудкастинг Груп“. Целта на конкурса е да популяризира  идеята за силата на здравето като фактор за пълноценен живот, да насочи вниманието към здравето на децата като наша радост и  отговорност, и наше бъдеще. Тяхното здраве е най-голямото богатство за нас възрастните.

Екипът на сдружението желае да  провокира детското любопитство, любознателност и креативност. Да  даде повод на родители и преподаватели да говорят на здравни теми с децата, да ги научи да се грижат за  себе си и да формират  отговорно поведение към своето тяло и дух.

В конкурса могат да вземат участие всички деца от Бургас на възраст до 16 години в следните категории:

Първа категория  - рисунка

         За деца до  7 години

         Деца от 7 до 10 години

         Деца от 11 до 16 години

Втора категория  - приложно изкуство

         За деца до  7 години

         Деца от 7 до 10 години

         Деца от 11 до 16 години

Трета  категория  - проза и поезия

         За деца до  7 години

         Деца от 7 до 10 години

         Деца от 11 до 16 години

Организаторите са предвидили и награден фонд: предметни награди за първо, второ и трето място във всички категории и безвъзмездно участие в групите по арт терапия и детска йога към Сдружение “Онкоболни и приятели” за всички получили награда. Диплом за участие на всички деца.

Наградите ще бъдат връчени на изложба на участвалите детски творби, която ще се проведе на 18.04.2017 година от  17.00 часа в Културен център Морско Казино  в град Бургас.

Творбите може да изпращате до 7.04.2017 година на адрес: град Бургас, булевард „Демокрация” 104 А, или на място в офиса на сдружението всеки ден от 14 до 17 часа.

Всяка творба да бъде съпроводена със следната информация – трите имена на участника, възраст, учебно заведение или школа, име и телефон на родител или ръководител.

Коментари

Още от последните новини