Сбъднаха мечтата на покойния Иван Чакалов – възродиха футболния Локомотив Бургас

Сбъднаха мечтата на покойния Иван Чакалов – възродиха футболния Локомотив Бургас - E-Burgas.com

Най-успешният в историята на бургаския футбол тандем Костадин Джамбазов-Благо Митрев сбъдна мечтата на легендарния футболист от миналото Иван Чакалов, като възродиха първия бургаски отбор – Локомотив. Това официално се случи преди малко в хотел „Мираж“ пред най-изявените във времето имена в бургаския футбол, чиято бройка надхвърли 100 човека.

Локомотив (Бс) все още няма нито една картотека и нито едно дете в школата, но има солиден финансов гръб в лицето на компанията за високи технологии „Съдърланд“, която категорично стои зад футболния проект.

Джамбазов и Митрев пък са единствените в Бургас и сред малкото в България, успели да вкарат отбор от „Б“ Окръжна група до „А“ ПФГ. За феновете на бургаския спорт това озачава много, защото двамата залагат името и авторитета си в новата инициатива.

„Иван Чакалов беше голям приятел на моите родители. Той ме помоли, когато приключа състезателната си кариера да направя така, че да възвърна този отбор. Досега нямах тази възможност, защото бях ангажиран с друг клуб, но ето че това време дойде“, сподели Джамбазов, който е в основата на идеята.

Чакалов му подсказал да намери хората, играли в този клуб и те със сигурност ще застанат зад инициативата и ще го подкрепят. „Потърсих Благо Митрев, защото сме работили заедно и е човек, който има характер и воля. Той прие тази идея на сърце“, каза още Коце Джамбазов. Първото, което двамата направили било да съберат последния капитан на тима Атанас Христов, Георги Янков, Георги Дамянов, Борис Божилов и други бивши играчи на бургаското Локо от почти три генерации „железничари“, които днес окупираха първия ред в залата на „Мираж“.

С това тандемът спечели първата си победа, а всички те заявиха, че се надяват и занапред да е така. Отборът получи поздравителни писма от другите два значими Локомотива в България – от Пловдив и Горна Оряховица. Атанас Христов пък пожела най-новото Локо да се превърне в експрес по терените.

Коментари