Съветник пита кмета: Има ли джендър образование в Бургас?

Съветник пита кмета: Има ли джендър образование в Бургас?  - E-Burgas.com

От РУО-Бургас вече отговорили на Георги Дракалиев, че фондации от този род обикалят по своя инициатива по училищата

Има ли джентър образование в бургаските училища? Този въпрос задава общинският съветник Георги Дракалиев и настоява да получи писмен отговор от кмета Димитър Николов. Писмото е входирано в Общински съвет - Бургас. Публикуваме го без редакторска намеса:

Тези дни стана ясно на широката общественост, че със съдействието на МОН вече 5- та година в български училища се провежда конкурс „Училище без насилие и стереотипи, определени от пола“, финансиран с евросредства по проект на Фондация “Джендър образование, изследвания и технологии“ (каквото и да означава това).

След като тази информация предизвика ответна реакция и в някои градове като Стара Загора, София и др. бяха издигнаха искания МОН да спре подкрепата си за този вид проекти, някоя си Живка Маринова, изпълнителен директор на упоменатата фондация заяви пред БНТ: „С или без министерството ние този конкурс ще го проведем!“

На мое запитване дали бургаски училища осъществяват такъв тип проекти, от Регионалният инспекторат по образование - Бургас отговориха, че фондации от този род обикалят по своя инициатива по училищата и провеждат срещи с директорите, търсейки тяхното съгласие за провеждане на конкурси и проекти, по които те са партнираща страна.

За да изясним напълно този въпрос пред нашите съграждани, бих желал на основание чл.73 ал.З от Правилника за дейността на Общинския съвет и взаимодействието му с общинската администрация на Община Бургас, да получа устен отговор на следния въпрос:

Има ли на територията на Община Бургас училища, в които упоменатата по-горе фондация и/или други НПО са осъществявани или осъществяват конкурси или проекти, свързани с т.нар.“джендър образование“?

Коментари

Още от последните новини

Светът
Съветник пита кмета: Има ли джендър образование в Бургас?  - E-Burgas.com

TikTock

Светът
Съветник пита кмета: Има ли джендър образование в Бургас?  - E-Burgas.com

Африка