Съветници настояват за спасително оборудване до Магазия 1 и 2

Съветници настояват за спасително оборудване до Магазия 1 и 2 - E-Burgas.com

Да бъдат поставени пет комплекта със спасително оборудване за ситуации, свързани с водни инциденти на територията на Зона за обществен достъп до Пристанище Бургас. Това предлагат в докладна записка общинските съветници от групата на ГЕРБ Димчо Грудев и Калояна Живкова.

Зоната за обществен достъп до Пристанище Бургас беше открита края на 2014 година. Отварянето на града към морето, очаквано, започна да привлича стотици посетители в района през всички сезони. През лятото зоната е изключително натоварена и човекопотокът се равнява на хиляди туристи и местни жители всеки ден.

Към момента в пространството, в непосредствена близост до морските води, има детска площадка, заведения, магазини, информационен център. Предстои прием на първите студенти към филиала на Националната художествена академия, чиито ателиета ще бъдат разположени в Магазия 1.

Започна и изграждането на Конгресен научно-изследователски център за контрол и изследване на Черно море.

С бързи темпове предстои цялостно облагородяване на района, който се превръща в едно от най-атрактивните места по Южното Черноморие. Това предполага и увеличение на посетителите в Зоната за обществен достъп.

Общинските съветници обръщат внимание, че близостта на обектите до дълбоките води изисква мерки за превенция.

Димчо Грудев и Калояна Живкова смятат, че в района би било полезно да има на разположение спасително оборудване и медицински изделия за първа помощ.

Такива вече са поставени от „Пристанище Бургас“ ЕАД на територията на „Марина Порт Бургас“.

 

 

 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини