Съветите на Петър Димков-как да се справим с последствията след преяждането

Съветите на Петър Димков-как да се справим с последствията след преяждането - E-Burgas.com

„Хранете се, за да живеете, а не живейте, за да се храните!” – съветва Лечителят.

trapeza

Не отделяйте на яденето и прехраната повече внимание, отколкото е необходимо. Поемайте точно толкова храна, колкото е нужно да поддържате в себе си огъня на живота. Преяждането започва с първата излишна хапка и стига до чревоугодничество, което превръща човека в машина за храносмилане, убиваща живота и духовността.

Необходимо е да се храним три пъти на ден. За предпочитане е вегетарианската храна, защото тя е по-лесно усвоима от организма и съдържа всичко, което е необходимо.

Доброто настроение на трапезата, усмивките, смехът, „патриархалното” събиране на цялото семейство, благословията на хляба - всичко това облекчава храненото, помага то да изпълни предназначението си: да даде сили на човека за живот и духовно издигане.

КАК ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ИЗЛИШНИТЕ КИЛОГРАМИ

Сутрин, обед и вечер 20 минути преди хранене да се взема, по избор, една от следните смеси:

1. Сок от 5 лимона с прибавка от 100 г чист винен коняк „Плиска”, 20 г английска сол от аптеката и 50 г газирана вода. Разклаща се добре и се пие по 1 супена лъжица.

2. Настойка от листата на черен бъз (Sambucus nigra). Листата се нареждат в буркан плътно едно над друго, докато запълнят 2/3 от съда. Долива се чист зехтин, вари се на водна баня, на тих огън 1 час. Престоява 24 часа и се прецежда. От тази настойка се пие по 1 супена лъжица 20 минути преди храна.

Десет минути след вземане на едно от посочените вещества или отвари, т.е. десет минути преди закуска, обяд, вечеря, се взема следната смес: сто и петдесет грама дестилирана вода с добавка на 1 чаена лъжичка лимонов сок. (Отделен способ е лекуването само с дестилирана вода.)

При всяко лечение за отслабване диетата играе съществена роля. В този случай тя трябва да бъде следната:

Първи ден – 1 кг варени картофи, добре измити преди това, необелени, без сол.

Или: 1 супена лъжица суров ориз, който вечерта се залива с малко хладка вода, така че да го покрие един пръст, на сутринта, вече омекнал, се изяжда. Това е най-неприятната част от процедурата – оризът е труден за дъвчене, но той има най-голям „принос” за отслабването.

Втори ден – кисело мляко – 2 или 3 кофички, но без хляб!

Вместо кисело мляко добре е да се вземе овесено мляко, което се приготвя така: 4 супени лъжици овесени зърна се кипват в 1 л вода, докато се размекнат. След изстиване се прецежда през марля. Течността може да се подслади с мед и за вкус да се прибави лимонов сок. Като трети вариант може да се яде печена или варена тиква без захар.

Трети ден – общо за целия ден 1500 г зеленчуци по избор, много добре измити.

Четвърти ден – един компот без хляб или печена тиква без захар.

Пети ден - 3 добре сварени яйца без сол и без хляб.

Шести ден – 500 г плодове и зеленчуци, добре измити.

Седми ден – 2-3 кофички кисело мляко, варена или печена тиква или 300 г варено пиле без хляб.

Осми ден – бутилка минерална вода или дестилирана в курса на лечение с дестилирана вода.

Важен момент в процеса на лечението е сдъвкването на храната. Именно защото е оскъдна, тя трябва да бъде добре обработена.

Диетата, заедно с отварите и водата, се прилага един месец.

Коментари

Още от последните новини