Съвети за твърде слаби дами, които харесват телата си, но искат и да са здрави.

Съвети за твърде слаби дами, които харесват телата си, но искат и да са здрави. - E-Burgas.com

ski-612x300

Това, че сте слаби или кльощави, не означава, че не трябва да спортувате. Упражненията не са само за сваляне на килограми и изгаряне на калории. Редовните тренировки ви дават здраве и стабилност. Въпреки, че сте в слабо и красиво тяло на 20 годишна, застоялият начин на живот ще ви превърне в жена с органи на 80 годишна. Не си причинявайте това! Ето какво трябва да направите:
1. Научете какво са калориите и какво трябва да правите с тях. Повечете хора смятат, че не е нужно да следят приема на калории. За да се избегне загубата на тегло по време на тренировка, трябва да възстановите калории изгорените калории с питателна храна. Бъдете наясно какво трябва да ядете. Вземете под внимание вида тренировка, която искате да направите  и да подгответе план за хранене, който ще компенсира изгорени калории. Така например, ако решите да ходите на пътеката 30 минути или повече, ще трябва да се добавят около 500 калории повече на ден към вашата диета.
2. Направете промени в диетата си. Съсредоточете се върху консумирането на повече храни богати на протеини, включително:

  • Месо, като пилешко, пуешко, свинско филе, крехко говеждо месо, пържоли и шунка.
  • Риби, като сьомга, риба тон, треска, раци и скариди.
  • Ядки и семена, като бадеми , орехи, тиквени и слънчогледови семки.
  • Кисело мляко и сирене.
  • Яйцата също са чудесен източник на протеини.

Когато започнете да се упражнявате редовно, вие ще се нуждаете от повече протеин, за да тонизирате мускулите си и да си набавите изгорените калории. Общото правило е 1 грам протеин на килограм телесно тегло.

3.Няма тренировка табу, но… Предполага се, че кардиото е за изгаряне на мазнини и сваляне на килограми.  Всъщност то е много важно за здравето на сърцето. Ключът е дължината на вашата сесия. Не правете дълга кардио тренировка. Ако приятелите ви правят един час, вашата трябва да бъде 30 минути, тъй като вие не целите отслабване.  Не се страхувайте от големи тежести, тъй като  това ще ви помогне да изградите мускулна издръжливост. Като бонус, този вид тренировка ще укрепи костите, чест проблем сред жените.

В края на краищата, вие харесвате тялото си такова, каквото е. Вие просто искате да бъдете в състояние да отидете на разходка, без да спирате за почивка на всяка пейка в парка.

Източник: интернет

Коментари

Още от последните новини