Саниран блок протече в "Меден рудник", климатиците масово горят

Саниран блок протече в

Жилищен блок 16 в зона „А“ на бургаския ж.к. „Меден рудник“, саниран за 3 млн. лева, протече. Обитателите му са в безизходица, тъй като при дъжд домовете им се наводняват, климатиците са изгорели заради некачественото им поставяне, а от фирмата изпълнител вече месеци наред не реагират и не предприемат никакви действия, за да оправят щетите, съобщава БНТ

Сградата изглежда спретната и красива. При по-близък оглед обаче се вижда, че изолацията на места е недовършена, улукът на една от стените започва и спира доникъде, а кабели висят от блока в произволна конфигурация,

Най-големият проблем на жителите обаче са течовете, започнали още по време на санирането.

„Като махаха материалите от покрива започнаха проблемите. Казаха, че всичко ще оправят“, каза пред камерата на националната телевизия Надя Пумпалова.

При дъжд ситуацията е направо бедствена, жалват се хората.

От таваните на високите етажи буквално шурти вода, която се стича и към по-долните апартаменти.

„Блика черна течност и непрекъснато кондензира. Чистим чернилката, но тя продължава да избива“, оплаква се Павлина Кобелева.

Хората съжаляват, че са се включили в програмата за енергийна ефективност.

Вяра Добрева пък разкри, че над 3 млн. лева са дадени за санирането на блока.

„За демонтаж на съществуваща дървена дограма са отделени 862 лева. Това е началната единична цена, а по работен проект сумата е 511. Може би 70% от цените са завишени“, добавя Добрева.

От Община Бургас заявиха, че вече са отправили 20-дневно предупреждение към изпълнителя на санирането, а ако след изтичането на този срок няма ответна реакция, предстои съдебна процедура.

Коментари

Още от последните новини