Само един блок в България е саниран с лоши материали и той е в Бургас

Само един блок в България е саниран с лоши материали и той е в Бургас  - E-Burgas.com
снимка: bTV

За момента не е ясно колко ще струва повторният ремонт

Има един блок, саниран по програмата за енергийна ефективност у нас, в който са използвани материали с проблеми, заяви регионалният министър Николай Нанков в студиото на „Тази сутрин” по bTV.

Това е показала проверката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, започнала след разследването на Теодора Трифонова от bTV за материалите, използвани за топлоизолация на високите сгради у нас. При останалите блокове са използвани материали, които са с клас B – трудногорими, добави министър Нанков. Въпросният проблемен блок се намира в Бургас – това уточни той извън ефир, като посочи, че е допуснал грешка, обявявайки блока за старозагорски.

„Проверката тече и сега. Ще направим и повторни тестове на част на материалите (…) Другата седмица ще сме готови с окончателните резултати”, добави той.

По думите му формата производител е декларирала съответствие с изискванията на материала и е показала сертификати за него, а пък министерството му няма компетенции и правомощия по контролните механизми.

За момента не е ясно колко ще струва повторният ремонт на новоремонтирания блок, но ще се търси техническо решение за нейното обезопасяване. 

Коментари

Още от последните новини