Съдия Сотиров от „Съдебен спор“,но в ролята на адвокат, скри лицето си от медиите

Съдия Сотиров от „Съдебен спор“,но в ролята на адвокат, скри лицето си от медиите - E-Burgas.com

3

Известният от тв предаването "Съдебен спор" по Нова Тв съдия Иван Сотиров, скри лицето си от бургаските медии. Той се оказа един от общо трите адвокати на осъдената за престъпна небрежност д-р Славка Кирилова - Боризанова. На 16 януари т.г. първоинстанционният съд в гр. Сливен призна  д-р Кирилова - Боризанова за виновна за причиняване на смърт на дете по непредпазливост.

11134451_873405982719396_1983870218_n
В присъдата се констатира, че тя, в качеството си на лекар, поради немарливо изпълнение, е причинила смъртта на Александра Дюлгерова. Детето издъхва от остра дихателна недостатъчност. Въпреки правилно поставената от нея диагноза, д-р Кирилова не е сторила необходимото за спешна хоспитализация на пострадалата, не е потърсила и не е поискала незабавна спешна консултация с интензивен терапевт.

Лекарката получи условно наказание от 2 год., с 4 години изпитателен срок , отнемане на лекарските права за 24 месеца и 200 хил. лв. кръвнина. Въпреки присъдата тя и до днес практикува професията, с едната разлика, че вече не е завеждащ на Детско отделение в МБАЛ -Ямбол.

Пред въззивната инстанция днес д-р Кирилова - Боризанова се яви с тримата си адвокати, сред които и познатия от предаването "Съдебен спор" като съдия Иван Сотиров. Днес обаче той влезе в ролята на защитник на подсъдимата. Пред съдебния състав Сотиров и сие направиха нови 11 доказателствени искания включително и нова осморна съдебно-медицинска експертиза. Адвокат Сотиров поиска също разпит на вече разпитани свидетели, но съдът прие само някои от тях. Апелативният съд мотивира отказа за нови експертизи с това, че такива вече са извършени и те по категоричен начин установяват какво е причинило смъртта на малката Александра.

1

С оглед на приетите нови доказателствени искания обаче делото бе отложено за 12 май т.г.

Инцидентът с едногодишната Алекс стана на 20 април 2010 година в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ – Ямбол. Тогава д-р Славка Кирилова-Боризанова е била началник на детското отделение. Според съдебните документи, тя е проявила немарливо отношение към дете на година и осем месеца.

4

Александра е постъпва в болница с остра дихателна недостатъчност. Момиченцето на година и осем месеца е лекувано в ямболската болница от диагноза остър епиглотит. Александра Дюлгерова е била приета със затруднено дишане в Детското отделение от подсъдимата, но заради неправилно лечение умира след по-малко от 2 часа от остра дихателна и сърдечна недостатъчност. Като основна причина за смъртта на малката Александра окръжните магистрати в Сливен сочат, че лекарката не е превела детето в реанимацията и не е предприела своевременни мерки за подобряване на дишането му, което довело до смъртта му.

Коментари

Още от последните новини