Съдия Попова: Действията на Низамов илюстрират неговата цел, а тя определено не е защита на българската граница

Съдия Попова: Действията на Низамов илюстрират неговата цел, а тя определено не е защита на българската граница - E-Burgas.com

Бургаският окръжен съд с председател Цвета Попова потвърди домашния арест на Петър Низамов, постановена от Районния съд в Малко Търново. Съдия Попова мотивира определението си с това, че на Низамов са повдигнати 3 обвинения за тежки умишлени престъпления, за които НК предвижда до 6 г. затвор. Освен това от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторство на извършено престъпление от негова страна.

"Действията на Петър Низамов илюстрират неговата цел и тя определено не е защита на Българската граница", бе категорична съдия Попова.

Въпреки усилята на Низамов и неговите адвокати да го отърват от домашния затвор, той  излезе като арестант. Малко след произнасяне на определението в кулоарите на съда Перата за пореден път обяви, че е обиден и подчерта, че целта му в никакъв случай не е била да обира бежанците. 

"Имам достатъчно пари, купих си наскоро и джип , за да ходя с него в Странджа. Аз съм патриот, не крадец", каза пред медиите Петър Низамов. Секунди след това под звуците на петимата останали  протестиращи, които скандираха "Перата - герой!", той бе качен под конвой на съдебна охрана и отведен в дома си.

Коментари

Още от последните новини