Съдът определи: 4500 лв. струват ритниците на шведа Ралф

Съдът определи: 4500 лв. струват ритниците на шведа Ралф - E-Burgas.com
Снимка: Булфото

4500 лв. е глобата, която ще трябва да плати шведът, изритал камериерка в Слънчев бряг, Ралф Сундберг. Прокуратурата поиска размерът на глобата да е 5000 лева, но съдия Йорданка Майска от Несебърския съд реши, че санкцията ще е по-малка, съобщава 24 часа.
Сундберг ще трябва да плати и разноските по досъдебното производство в размер на 583 лв. Решението може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Бургаския окръжен съд.

"Чистото съдебно минало на Сундберг не е смекчващо вината в това производство. То е основание за прилагане на член 78 А от НК", отбеляза съдия Майска.

Тя допълни, че шведът така и не е признал вината си, а е изразил само съжаление. "Той прояви липса на самокритичност и се скри зад алкохолното си опиянение", коментира още съдия Майска.
Делото в Несебърския съд се гледа по реда на член 78 А от НК, при който обвиняемият е освободен от наказателна отговорност и получава само административно наказание.

Три са най-съществените предпоставки за този ред на делото: това са чистото съдебно минало на дееца, това, че за престъплението в което е обвинен Сундберг се налага наказание до 3 години затвор и че от престъплението не са причинени съставомерни имуществени вреди, обясни районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова, която е и един от наблюдаващите по делото. Не прокуратурата обаче, а съдът е определил делото срещу Сундберг да се гледа по този ред.

 

Коментари

Още от последните новини