Съдът оцени свободата на Петър и Мая от БАБХ на по 3000 лв.

Съдът оцени свободата на Петър и Мая от БАБХ на по 3000 лв.  - E-Burgas.com

Двамата обвинени в подкуп инспектори бяха пуснати под парична гаранция

Съдът определи мярка за неотклонение "парична гаранция" от по 3000 хв. на двамата инспектори от БАБХ Мая Колева и Петър Арабаджиев, които са обвинени във вземане на подкуп. Припомняме, че от прокуратурата настояваха двамата да останат в ареста, докато тече разследването, но молбата им не бе уважена след днешното заседание. 

По-рано днес адвокатът на обвиняемите заяви, че има версия, според която те са натопени от свидетеля Самуил Колев, на базата на чието обвинение за искане на подкуп се крепи цялото дело. Спроед адвокат Кръстевич е възможно парите да са били подхвърлени в автомобила на инспекторите, а от разследването така и не става ясно кой и как е взел парите. 

Днес в съда Мая Колева поиска да бъде пусната под парична гаранция, за да се гриж за 7-годишната си дъщеря, която скоро ще тръгне на училище като второкласничка. Тя помоли да бъде освободена, за да има кой да заведе детето на първия учебен ден, тъй като тя се грижи за него сама. В подобно положение е и другият обвиняем Петър Арабаджиев, който има син, който през лятото живее и по време на празници живее при него в Созопол, а през останалото време при майка си в София. 

 

Коментари

Още от последните новини