Съдът не повярва, че Илко, Пъчков и Дачев са натопени и ги върна зад решетките

Съдът не повярва, че Илко, Пъчков и Дачев са натопени и ги върна зад решетките - E-Burgas.com

Според защитата на тримата обвиняеми свидетелските показания са дадени от наркодилъри, които продават дрога на ученици

Илко Паскалев, Божидар Дачев и Тодор Пъчков отново ще бъдат задържани под страна, след като прекараха една седмица под домашен арест. Това реши съдия Красимира Донева от Окръжния съд в Бургас, където днес бе разглеждана мярката за неотклонение на тримата обвиняеми. 

Илко, Божидар и Тодор бяха задържани миналата седмица при показна акция до Новата поща в Бургас. Според прокуратурата в тях са били намерени 1200 лв., с които един от свидетелите Димитър Бахчеванов си е заплатил такса спокойствие.

Според защитата на тримата обаче показанията на основният свидетел Бахчеванов нямат никаква тежест, тъй като той се занимава с разпространение на наркотици от повече от две години. Същото важи и за другият свидетел Аксандър Павлов - Пабло, който според адвокатите вероятно заслужил прякора си заради паралела с колумбийския наркобос Пабло Ескобар.

Подложени на съмнение бяха и свидетелските показания на Бахчеванов, който първо заявил, че само се е срещнал с Илко Паскалев, а пет месеца по-късно променил своите показания и заявил, че му е дал 2500 лв. 

Споменато бе името и на Димитър Димотров - Делфина, който според защитата днес е трябвало да бъде сред обвиняемите, но причината това да не стане е, че "вероятно полицаите са му помогнали да разкаже някои неща".

В крайна сметка Окръжния съд реши да уважи желанието на прокуратурата и да върне тримата обвиняеми в ареста

 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини