Сачева ще убеждава Светия Синод, че няма да се отнемат деца

Сачева ще убеждава Светия Синод, че няма да се отнемат деца  - E-Burgas.com
Снимка: flashnews.bg

Законът за социалните услуги не предвижда и не третира отнемане на деца от семейството. Това заявиха категорично социалният министър Деница Сачева и шефката на депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова в Народното събрание.

От ГЕРБ са склонни да отложат засега действието на Закона за социалните услуги, както поискаха Патриотите, но все още обсъждат предложението и едва ли ще се съгласят на срок от половин година, сочи репортерската ни проверка в кулоарите. Вероятно управляващите ще предложат срокът на замразяването на закона да бъде по-кратък и ще го използват, за да убеждават и успокояват, че никой няма да отнема нечии деца. В същото време от ОП подкрепиха Деница Сачева за министър именно срещу ангажимента й да отложи въпросния закон, който провокира обществено напрежение. След срещата, на която тя обеща отлагането му, Сачева стана министър с превес от едва пет гласа.

Днес новата социална министърка бе на среща с парламентарната група на ГЕРБ, за да бъдат обсъдени тревогите на хората във връзка с приемането на закона. Сачева обясни, че за да не бъдат грешно интерпретирани текстове, предстоят разговори с всички парламентарно представени партии, с националното сдружение на общините, изпратена е молба за среща и до Светия Синод. Ще има и срещи с протестиращите, неправителствени организации, организации на хора с увреждания, уточни тя.

КРОСС

Коментари

Още от последните новини