С военен ритуал откриха новата учебна година  в пункт за базиране Бургас (Снимки)

С военен ритуал откриха новата учебна година  в пункт за базиране Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

С военен ритуал откриха  учебна 2017 година  в пункт за базиране Бургас. След тържественото издигане на военноморския флаг и флаговете за разцветяване, комодор Мален Чубенков – командир на флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС, поздрави военните моряци и им благодари за техният труд и самоотверженост при изпълнение на всички планирани през изминалата 2016 година мероприятия. Той изрази своята увереност, че и през новата учебна година военните моряци от флотилията ще продължават да изпълняват своите задължения с присъщият за тях професионализъм.

За безупречно изпълнение на функционалните задължения, проявен висок професионализъм и отговорност при отстраняване на последствията от утежнената зимна обстановка в област Бургас на 31.12.2016 г., командирът на флотилията награди военнослужещи от военните формирования, дислоцирани в пункт за базиране Бургас, участвали в дейностите за оказване помощ на населението.

От борда на базов миночистач „Прибой” от състава на дивизион миночистачни кораби, гостите наблюдаваха епизоди по обезвреждане на невзривени боеприпаси на брега и на море, обследване на подводната част на кораби за наличие на подводни взривни устройства и проверка, задържане и отклоняване на плавателен съд, превозващ нелегални емигранти.

Галерия
Коментари

Още от последните новини