С два протеста бранят к-г Делфин пред Народното събрание

С два протеста бранят к-г Делфин пред Народното събрание - E-Burgas.com
Снимка: Царево.Инфо

Екозащитници излизат на два протеста пред Народното събрание днес срещу застрояването на плаж "Делфин" и промените в екозакона. Първият ще се състои в 17:30, а вторият час по-късно, като и двата протеста ще се обединят.
Участници и в двете шествия застанаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да разкажат история, която твърдят, че най-добре може да опише причините за протестите.

"Лятото бях със сина си на плаж "Делфин", който посещавам от 20 години. Той навлезе в зона, която концесионерът е решил, че трябва да бъде заградена - т. нар. зона с чадъри. Това не се хареса на представители на наемателя и на мен и детето ми бе казано да се махнем, заплашиха ни с полиция", обясни един от протестиращите пред телевизията.

Той бе категоричен, че никой няма право да ограничава достъпа до плажа, както и да тормози гражданите.

Запитани какво искат да се промени, участниците в протеста отбелязаха и друг проблем - "грубите нарушения на наемателя с природата".

"Изграден е път, който не притежава документи и разрешителни. Тази зима той ще се срине на плажа, защото са изсечени дървета и храсти, които крепяха земята отгоре", твърди втори протестиращ.

По думите му тази ситуация ще е удобна за Министерството на туризма, защото то ще притежава два плажа, които ще може да дава по отделно на концесия, но това само ще унищожи местността.

Източник: dnes.bg
 

Коментари

Още от последните новини