С атрактивни състезания приключиха първите курсове по първа помощ в Победа

С атрактивни състезания приключиха първите курсове по първа помощ в Победа - E-Burgas.com

50 деца и родители от бургаския квартал "Победа" участваха в атрактивни състезания по оказване на първа помощ, организирани в края на януари.

"Надпреварата" бе с цел да се затвърдят знанията, придобити при обученията, организирани от експерти към фондация "ОФФ Медия" през 2016 г.  по проекта на Община Бургас за социално включване на уязвими групи. Той е в рамките на Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички), изпълняван с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

В състезанията участваха и деца, и родители, някои не бяха преминали първия етап на обученията в Бургас, а експертите към фондация "ОФФ Медия", която е един от партньорите в проекта, проведоха и опреснителен курс - за позабравилите важните насоки.

Предвид зимната обстановка, бе наблегнато на актуални наранявания, като например как да се обездвижи крак или ръка с подръчни средства, докато се изчака пристигане на медицински екип или транспортирането на пострадалия до лечебно заведение. С децата и възрастните бяха разиграни и различни ситуации, свързани с инциденти - помощ за човек, който си е глътнал езика, спиране на кръвотечение и други.

С това състезание приключиха обученията по първа помощ, организирани от експерти, осигурени от фондация "ОФФ Медия". Заедно с курсовете по първа помощ в Бургас, Средец и Малко Търново, бяха обхванати над 100 души.

По същия проект на Община Бургас бе пострена сграда за предучилищно и начално училищно образование в кв. "Победа", ремонтирана е детската градина в с. Звездец, изгражда се Център за развитие на общността в Средец и др.

Коментари

Още от последните новини