Ryanair възстановява 40% от полетите от юли

Ryanair възстановява 40% от полетите от юли - E-Burgas.com

Ryanair ще възстанови 40% от полетите си от 1 юли, заяви ирландският нискотарифен превозвач, след като пандемията от коронавирус заземи полети по целия свят.

„Ryanair“ ще изпълнява ежедневен полетен график от почти 1000 полета, възстановявайки 90% от своята маршрутна мрежа отпреди COVID-19“, се казва в изявление на базирания в Дъблин превозвач.

Екипажът и пътниците ще носят маски за лице и трябва да преминават проверки за температурата, а социалното дистанциране на летищата и в самолетите „ще бъде насърчавано“, добавя той.

"За нашите клиенти е важно да се върнем към някои нормални графици от 1 юли", каза главният изпълнителен директор на „Ryanair“ Еди Уилсън предаде "Нова".

"След четири месеца е време отново да летим в Европа, за да можем да обединим отново приятели и семейства, да позволим на хората да се върнат на работа и да се рестартира европейската туристическа индустрия, която осигурява толкова милиони работни места."

Уилсън добави, че „Ryanair“ ще работи в тясно сътрудничество с органите на общественото здравеопазване, за да гарантира, че тези полети са съобразени, когато е възможно, с ефективните мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19".

Той добави, че както в Азия "температурните проверки и маски/покрития са най-ефективният начин за постигане на това при полети на кратки разстояния" в Европа.

Уилсън каза, че възобновяването на почти половината полетен график на „Ryanair“ ще "позволи на икономиките, базирани на туризма като Испания, Португалия, Италия, Гърция, Франция и други, да възстановят остатъка от тазгодишния туристически сезон".

С парализирането на въздушния транспорт заради коронавируса, „Ryanair“ съкрати 3000 работни места сред пилотните и кабинни екипажи или 15% от персонала, подобно на авиокомпаниите в световен мащаб.

Новините за възобновяване на полетите идват след като Великобритания, значим пазар за „Ryanair“, разкри през уикенда, че пристигащите от чужбина ще бъдат подложени на 14-дневна карантина за предотвратяване на нови коронавирусни инфекции.

Собственикът на „British Airways“, IAG, вече предупреди, че нивото на броя пътници отпреди кризата няма да се върне най-рано до 2023 година. 

Коментари

Още от последните новини