Руснаци притежават над 360 хиляди жилища по Черноморието ни

Руснаци притежават над 360 хиляди жилища по Черноморието ни - E-Burgas.com
[caption id="attachment_54770" align="aligncenter" width="620"]В Поморие вече дори има обособен руски квартал, който е известен с името Малката Москва снимка: dnevnik.bg В Поморие вече дори има обособен руски квартал, който е известен с името Малката Москва
снимка: dnevnik.bg[/caption]
Над 360 хиляди жилища по Черноморието са собственост на руснаци, които всяко лято почиват в България. Агенциите за недвижими имоти също отбелязват ръст при купуването на имоти от руски граждани. Сред най-предпочитаните райони са Южното Черноморие и Варненският регион.Това заяви зам.-председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Веселин Налбантов пред Дарик радио.
Най-желаещи да купят жилище по черноморските ни курорти са руските граждани. В момента най-търсени са двустайните апартаменти.По думите на Налбантов причината за големия интерес са достъпните цени на имоти в България, които са в пъти по-ниски от тези в Русия или други европейски страни.“Основният турист за нашия пазар е руснакът, и на имотния пазар само руснаците движат всичко“, обясни той.Според Налбантов ако се премахне визовият режим, броят на имоти, собственост на руски граждани драстично ще се увеличи:“Хората купуват, само че ние ги спираме с визите.
Те са добър контингент, към който трябва да се обърнем по-особено. Този въпрос го поставихме пред вицепремиера г-жа Бобева, пред външния министър - да се оправят визовите неща по някакъв начин, подобно на Гърция, защото те са в ЕС, обаче имат по-хлабав режим“.От бранша допълват, че тази година интерес към имоти по Черноморието проявяват още румънци и поляци.
Коментари

Още от последните новини