Руският купувач на имоти у нас: Беден и стиснат

Руският купувач на имоти у нас: Беден и стиснат  - E-Burgas.com
снимка: vilihoteli.com

Руснаците купуват недвижими имоти в България на цени между 10 000 и 25 000 евро. Това заяви за Радио „Фокус" - Варна Добромир Ганев, управител на голяма агенция за недвижими имоти във Варна. Той посочи, че от този бюджет става ясно какъв е профилът на руския купувач, който се интересува сериозно от покупка на имот в България.

Според Ганев това е много нисък бюджет за придобиване на имот, в която и да е страна. „Този бюджет премина през годините може би от 50 000 евро надолу. Не се е променил самият профил на купувача - руснак, а по-скоро техните финансови възможности значително намаляха.

Това обикновено са хора около средното и под средното ниво на социален статус, държавни служители и пенсионери. Рядко ще видите богати хора да закупуват имоти в България, но това е логично", подчерта той. Ганев добави, че с бюджет от 10 до 25 000 евро може да се закупи имот в малките туристически центрове и общини в България - Обзор, Бяла, Ахелой.

„Трудно ще закупите с такъв бюджет жилище в големите градове Варна или Бургас. Може би с такъв бюджет ще можете да намерите нещо и в Слънчев бряг, което е някъде отзад. Има възможност да закупите едностайно, та дори и двустайно жилище с подобен бюджет, говоря за горната граница, не толкова за долната. Това са студия, малки имоти", каза още Ганев.

Коментари

Още от последните новини