Румен Янакиев: Не съм палил дома на фоторепортера, записите на камерите го доказват

Румен Янакиев: Не съм палил дома на фоторепортера, записите на камерите го доказват - E-Burgas.com

Обвиняемият твърди, че в нощта на 14 октомври бил при приятелката си

Това е един фарс на полицията и истината скоро ще излезе наяве. Това заяви 33-годишният Румен Янакиев от Бургас, който е задържан с обвинение за палеж на автомобилна гума през дома на фоторепортера от в-к "Черноморски фар" Борислав Пенков на 14 октомври през нощта в комплекс "Зорница". Тогава от огъня пострада входната врата на апартамента на Пенков, както и ел. таблото с всички електромери, което остави целият вход без ток за ден. 

Днес в съда беше гледана мярката за неотклонение на Янакиев, след като прокуратурата настоява той да остане за постоянно в ареста.

"Това е фарс на полицията. Те използваха свидетелските показания на един клошар, на който уж съм бил споделил, че аз съм извършил палежа. Въпрос на време е истината да излезе наяве" заяви Румен Янакиев в съда. Той допълни, че разполага с записи от охранителни камери, които доказвали неговата невинност. Освен това се бил предал доброволно на полицията, след като научил, че бил издирван. 

Според прокуратурата обаче имало достатъчно доказателства, които свързвали обвиняемия с палежа. Прокурор Таня Шулева не полежа да сподели пред журналисти какви са тези на този етап, тъй като те са важна част от разследването. 

В съдебната зала стана още ясно, че Румен Янакиев е обвиняем с още трима души като част от престъпна група за рекет и палежи, начело на която е Петър Биберов. Наскоро той е лежал и в затвора за 7 месеца, като е излязъл едва през май месец тази година. Причината е, че е шофирал без шофьорска книжка, след като същата му била отнета.  През 2014 година пък бил осъждан за кражба, но по-късно бил реабилитиран .

Янакиев поиска да бъде пуснат срещу подписка, за да може да продължи да ходи на работа и да се грижи за детето си. Той работи като готвач в ресторант "Кралско село" и като охранител в дискотека "Плаза". 

Съдът ще излезе с решение в 16:00 часа.

Коментари