Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат

Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат - E-Burgas.com

„Измина година на бурни и драматични събития, които ускориха хода на обществено-политическите промени у нас. В тази турбулентна година президентската институция продължи да отстоява интересите на българите. Да бъде коректив и последна бариера срещу беззаконието и лобизма. Това каза президентът Румен Радев по време на отчета си по повод четвъртата годишнина от встъпването му в длъжност.

Той обяви, че заедно с Илияна Йотова ще се кандидатират за втори мандат като президент и вицепрезидент.

Действителността налага да имаме институции с ясни приоритети и предвидимост в своите действия, каза още държавният глава.

"Още в началото снех доверие от правителството, това беше акт на политическа отговорност срещу корупцията и разхищението и организираното настъпление срещу гражданските свободи", каза още Радев.

По думите му изригналите половин година по-късно протести потвърдили правотата на мотивите му.

"Президентската институция не се скри зад институционален комфорт. Подкрепи исканията на протестиращите с присъствие и настояване за оставки", добави той.

"Институцията ни бе стожерът, който не допусна гласът на българите и исканията им да бъдат удавени в разразилата се пропагандна война. Президентската институция бе онази, която заемаше рационални позиции по отношение на COVID-19“, заяви Румен Радев.

Коментари