Румънка опита да внесе 13 литра контрабанден парфюм през Малко Търново

 Румънка опита да внесе 13 литра контрабанден парфюм през Малко Търново  - E-Burgas.com

13 литра контрабанден парфюмен концентрат  в пластмасови бутилки откриха митническите служители на митнически пункт Малко Търново. Недекларираният парфюмен концентрат е с  13 различни дамски и мъжки аромати,  обозначени с букви и цифрови кодове върху  еднолитровите бутилки.  

Те  са открити при щателна митническа проверка на влизащ в страната от Турция автобус с пътници, който е пътувал за Румъния през България. На българския митнически пункт шофьорът и всички пътници са обявили,  че не внасят нищо  за деклариране.  При последвалата митническа проверка на автобуса и багажа на пътниците, включително с рентгенова апаратура,  митническите служители откриват чанта с 6 литра парфюмен концентрат в еднолитрови пластмасови бутилки.  

Още 7 бутилки с парфюмен концентрат са открити под седалка в автобуса. Установено е,  че цялото количество от 13 литра парфюмен концентрат е собственост на една от пътничките в автобуса -  румънска гражданка.  Срещу нея е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.  Румънската гражданка е посочила в писмените си обяснения, че е закупила парфюмния концентрат в Турция с цел търговия.

Коментари

Още от последните новини